CREATION OFTHE INITIALMATERIALOFTHE POTATO WITH COLOR PULP OF TUBERS
Abstract
The results of potato hybrids creation with colored pulp of tubers are presented in the article, their assessment on managemental valuable features are given.
About the Author
V. A. KozlovBelarus
References
1. Lachman, J. Potato tubers as a significant source of antioxidants in human nutrition / J. Lachman [et al.]. // Rostl.Vyroba, 2001. – Vol. 46. – № 5. – Р. 231–236.
2. Киру, С.Д. Генетические ресурсы картофеля для новых направлений селекции [Электронный ресурс] / С.Д. Киру. – Режим доступа http://vir.nw.ru/potato/Kiru_7.pdf. – Дата доступа: 18.04.2014.
3. AL-Saikhan,AntioxidantActivity and Total Phenolics in Different Genotypes of Potato (Solanum tuberosum, L.) / AL-Saikhan, L.R. Howard, J.C. Miller // Journal of Food Science, 1995. – Vol. 60 (2). – P. 341–343.
4. Brawn,C.R.ClevidenceBreedingStudies inPotatoContainingHighConcentrations ofAnthocyanins/ C.R.Braun [et al.] //Am.J. of Potato Res., 2003.–Vol.80. –P. 241–250.
5. Методика исследования по культуре картофеля. – М.: Колос, 1967. – 225 с.
6. Методы оценки картофеля, овощных и плодовых культур на устойчивость к болезням: метод. рекоменд. / БелНИИ картофелеводства и плодоовощеводства; под ред. Н.А. Дорожкина, В.Г. Иванюка. – Минск, 1987. – 95 с.
Review
For citations:
Kozlov V.A. CREATION OFTHE INITIALMATERIALOFTHE POTATO WITH COLOR PULP OF TUBERS. Potato Growing. 2014;22(1):29-34. (In Russ.)