TECHNOLOGY RESEARCH OFDISPERGATING OFDRY MASHED POTATOESAND TOPINAMBOUR
Abstract
The dispergating results of dry mashed potatoes and dried topinambour are presented in the article, the estimation of worked out grinding is given on the received quality of an end product.
The researches were conducted in RUE «Scientific and Practical Center for Foodstuffs of the National Academy of Sciences of Belarus».
About the Authors
Z. V. LovkisBelarus
N. N. Petyushev
Belarus
S. A. Arnaut
Belarus
A. A. Litvinchuk
Belarus
L. V. Evtushevskaya
Belarus
References
1. Мазур, А.М. Машины и оборудование для переработки картофеля / А.М. Мазур. – М.: Полимаг, 1999. – 372 с.
2. Чеботарев, О.Н. Технология муки, крупы и комбикормов / О.Н. Чеботарев, А.Ю. Шаззо, Я.Ф. Мартыненко. – М.; Ростов н/Д: МарТ, 2004. – 687 с.
3. Бутковский, В.А. Технология мукомольного, крупяного и комбикормового производства / В.А. Бутковский, Е.М. Мельников. – М.: Агропромиздат, 1989. – 462 с.
4. Химик [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.xumuk.ru/encyklopedia/1388.html. – Дата доступа: 11.12.2015.
5. Кавецкий, Г.Д. Процессы и аппараты пищевых производств / Г.Д. Кавецкий, А.В. Королев. – М.: Агропромиздат, 1991. – 430 с.
Review
For citations:
Lovkis Z.V., Petyushev N.N., Arnaut S.A., Litvinchuk A.A., Evtushevskaya L.V. TECHNOLOGY RESEARCH OFDISPERGATING OFDRY MASHED POTATOESAND TOPINAMBOUR. Potato Growing. 2016;24(1):271-279. (In Russ.)