Preview

Potato Growing

Advanced search

PRODUCTION TECHNOLOGYOFDEHYDRATED POTATO

Abstract

The production technology of dehydrated potato providing the following consistently carried out technological stages is developed: potato giving, tubers rinse, calibration and inspection, cleaning (mechanically cleanings or steam way of cleaning or steam-water-thermal cleaning way), tertiary treatment and sulfatation of potato, tubers cut, scalding and cooling of potato slices, drying and inspection of potato, magnetic potato separation, packing, marking, transportation and storage of ready-made product.

About the Author

V. V. Litvyak
РУП «Научно-практический центр НАН Беларуси по продовольствию»
Belarus


References

1. Бульба белорусская: энцикл. // А.О. Бобрик [и др.] / под общ. ред. И.И. Колядко. – Минск: Беларус. энцыклапедыя iмя П. Броўкi, 2008. – 384 с.

2. Картофель и картофелепродукты / З.В. Ловкис [и др.]; РУП «Научнопрактический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию». – Минск: Беларуская навука, 2008. – с 537.

3. Сухое картофельное пюре. Блюда на его основе: справочник шеф-повара / З.В. Ловкис [и др.]. – Минск: Белпринт, 2013. – 214 с.


Review

For citations:


Litvyak V.V. PRODUCTION TECHNOLOGYOFDEHYDRATED POTATO. Potato Growing. 2015;23(1):199-207. (In Russ.)

Views: 163


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9740 (Print)