EVALUATION OF NEW VARIETIES OF POTATOES OF KAZAKHSTAN SELECTION FOR PROCESSING IN STARCH
Abstract
The evaluation results of varieties of potatoes for processing in starch are presented in the article. Most of the varieties can be attributed to the content of starch in the group of medium- and high-starch samples, which corresponds to the norms of raw materials for processing in starch.
About the Author
D. . S SharipovaKazakhstan
References
1. Постников, А. Н. Картофель/А.Н.Постников, А.А.Постников. –М.:ТСХА, 2002. – 75с.
2. Красавин, В. Ф. Селекция картофеля на юго-востоке Казахстана / В. Ф. Красавин. – Алматы: ОНЕР, 2009. – 224 с.
3. Шпаар, Д. Картофель / Д. Шпаар. – М.: ИД ООО «DLV Агродело», 2010. – 458 с.
4. Бабаев, С. А. Семеноводство картофеля с основами биотехнологии / С. А. Бабаев, Ж. А. Токбергенова, Б. Р. Амренов. – Алматы, 2010 . – 167 с.
5. Симаков, Е. А. Приоритеты развития селекции и семеноводства картофеля / Е. А. Симаков // Картофель и овощи. – 2006. – № 8. – С. 4–5.
6. Рекомендации по проведению весеннее-полевых работ на юго-востоке и востоке Казахстана. – Алматы: НИИЗиР, 2004. – 32 с.
7. Возделывание сортов картофеля казахстанской селекции / Рекомендации. – Алматы, 2012. – 36 с.
8. Шинкарев, В. И. Изучение технологических свойств картофеля: методические указания / В. И. Шинкарев. – Л., 1988. – 133 с.
Review
For citations:
Sharipova D.S. EVALUATION OF NEW VARIETIES OF POTATOES OF KAZAKHSTAN SELECTION FOR PROCESSING IN STARCH. Potato Growing. 2018;26(1):85-88. (In Russ.)