Preview

Potato Growing

Advanced search

INCREASE BREEDING TO CONSUMER AND COOKING QUALITIES OF TABLE POTATOES VARIETIES

Abstract

The evaluation results of 25 potatoes varieties for the consumer and cooking qualities of the tubers and parental forms for hybridization were chosen. In the process of field-testing of breeding material, it was established that the hybrids with a complex of qualities of tubers identified in the crosses of components with high selective signs and with the average degree of their phenotypic manifestations.

About the Authors

E. A. Simakov
ФГБНУ «Всероссийский научно-исследовательский институт картофельного хозяйства имени А. Г. Лорха»
Russian Federation


A. V. Mityushkin
ФГБНУ «Всероссийский научно-исследовательский институт картофельного хозяйства имени А. Г. Лорха»
Russian Federation


AL-R. V. Mityushkin
ФГБНУ «Всероссийский научно-исследовательский институт картофельного хозяйства имени А. Г. Лорха»
Russian Federation


A. A. Zhuravlev
ФГБНУ «Всероссийский научно-исследовательский институт картофельного хозяйства имени А. Г. Лорха»
Russian Federation


S. S. Salyukov
ФГБНУ «Всероссийский научно-исследовательский институт картофельного хозяйства имени А. Г. Лорха»
Russian Federation


S. V. Ovechkin
ФГБНУ «Всероссийский научно-исследовательский институт картофельного хозяйства имени А. Г. Лорха»
Russian Federation


A. S. Gaizatulin
ФГБНУ «Всероссийский научно-исследовательский институт картофельного хозяйства имени А. Г. Лорха»
Russian Federation


References

1. Симаков, Е. А. Перспективы селекции сортов картофеля для диетического питания / Е. А. Симаков, И. М. Яшина // Картофелеводство: сб. науч. тр. / НПЦ по картофелю и плодоовощеводству. – Минск, 2008. – Т. 14. – С. 304–316.

2. Симаков, Е. А. Современные тенденции и перспективы развития селекции и семеноводства картофеля / Е. А. Симаков // Современные тенденции и перспективы инновационного развития картофелеводства: материалы науч.- практ. конф., Чебоксары, 17–19 февр. 2010 г. – Чебоксары, 2011. – С. 6–9.

3. Анисимов, Б. В. Эффективные средоулучшающие и защитные агроприемы, ограничивающие распространение вирусных болезней при выращивании оригинального и элитного семенного картофеля / Б. В. Анисимов, С. М. Юрлова, О. С. Хутинаев // Современные тенденции и перспективы инновационного развития картофелеводства: материалы науч.-практ. конф., Чебоксары, 17–19 февр. 2010 г. – Чебоксары, 2011. – С. 49–52.


Review

For citations:


Simakov E.A., Mityushkin A.V., Mityushkin A.V., Zhuravlev A.A., Salyukov S.S., Ovechkin S.V., Gaizatulin A.S. INCREASE BREEDING TO CONSUMER AND COOKING QUALITIES OF TABLE POTATOES VARIETIES. Potato Growing. 2017;25(1):22-29. (In Russ.)

Views: 104


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0134-9740 (Print)